Γιάννης Αποσκίτης

Ο Γιάννης Αποσκίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1994. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, της Δραματικής Σχολής Θεάτρου «Δήλος» και μεταπτυχιακός φοιτητής στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Ως ηθοποιός έχει συμμετάσχει σε θεατρικά αναλόγια, παραστάσεις και ταινίες, και έχει συνεργαστεί με την εφηβική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου ως συνεργάτης δραματουργός στην παράσταση Ο εχθρός της τάξης (σκην. Γεωργία Μαυραγάνη). Ασχολείται με τα εικαστικά, έχοντας στο ενεργητικό του δύο προσωπικές εκ - θέσεις, προσπαθεί να βρει τρόπους να σταματήσει να βιάζεται και να μάθει να λέει «όχι». Το έργο του Οι Προβοκάτορες είναι η πρώτη του συγγραφική απόπειρα.
Ελληνικό Θέατρο » Γιάννης Αποσκίτης » Έλληνες συγγραφείς
Συγγραφέας: Γιάννης Αποσκίτης
ISBN: 978-960-637-079-3
Tα γεγονότα που παρουσιάζονται εδώ συνέβησαν πραγματικά στο κράτος της Ωρυγίας, τον Μάρτιο του 2022. Για την προστασία των εμπλεκόμενων προσώπων και των ηθοποιών που τα υποδύθηκαν, τα ονόματά τους έχουν αλλαχθεί. Ορισμένοι υποστηρίζουν πως ίσως τα ονόματα αυτά να μην ήταν εξαρχής τα πραγματικά τους ονόματα.

Μια σουρεαλιστική κωμωδία που σατιρίζει τους μηχανισμούς της εξουσίας και των fake news, αλλά και την εργαλειοποίηση της αρχετυπικής ανάγκης του ανθρώπου να ανήκει σε ένα σύνολο που το ενώνει ένα κοινό αφήγημα.
 
Το έργο παίζεται στην Πειραματική Σκηνή Νέων Δημιουργών του Εθνικού Θεάτρου, τη θεατρική περίοδο 2022-2023
Έλληνες συγγραφείς» Γιάννης Αποσκίτης
9.54 8.58
-10%
Ελληνικό Θέατρο

Προσφορές