Υπό έκδοση

Συγγραφέας: Λίνα Ρόζη
ISBN: 978-960-637-039-7
18.02
Συγγραφέας: Γιώργος Σαμπατακάκης
Ένα νέο πανεπιστημιακό εγχειρίδιο έρχεται τον Ιανουάριο να προστεθεί στη σειρά θεάτρου, που καταπιάνεται με ένα θέμα άκρως ενδιαφέρον που μελετάται για πρώτη φορά ενδελεχώς...
Θέλοντας να προτείνει μια αισθητική αποτίμηση του AIDS στην Ελλάδα, το βιβλίο επιχειρεί να αναλύσει τις αισθητικές, τις πολιτικές και τις ιδεολογίες της τέχνης του AIDS στην Ελλάδα (από τη δύσκολη δεκαετία του 1980 μέχρι σήμερα) με έμφαση στις παραστατικές τέχνες. Ταυτόχρονα, η απουσία μιας καταγραμμένης κοινωνικής και πολιτισμικής Ιστορίας του AIDS στην Ελλάδα καθιστά σχεδόν υποχρεωτική την έστω και περιγραμματική περιγραφή των κοινωνικών, πολιτισμικών και υποπολιτισμικών συμφραζομένων που κατέστησαν την τέχνη του AIDS ένα, αφανές ακόμη, αγωνιστικό επίτευγμα υψηλής αισθητικής και ιδεολογικής κλίμακας.
Συγγραφέας: Γιάκομπ Βάσερμαν
Μετάφραση Σοφία Αυγερινού
Συγγραφέας: Μαρία Καμονάχου

«Η παγίδα» δεν είναι ένας τίτλος ή ένα διήγημα αυτής της συλλογής. Είναι μια συνηθισμένη  κατάσταση του βίου που μπορεί να οριστεί σαν η αλληλουχία, μικρών και μεγάλων, χρονικών περιοχών αιχμαλωσίας. Καλύτερα: συστατικό του βίου είναι τα χρονικά στρατόπεδα των παγιδεύσεων. Ποιος όμως είναι ο παγιδοθέτης; Είναι το τυχαίο, είναι η ελεύθερη βούληση, είναι τα σκοτεινά κλωστήρια που δουλεύουν νυχθημερόν εντός μας, είναι αυτό που ονομάζουμε «ατομικό πεπρωμένο»; Πολλοί αισθάνονται άνετα στην παγίδα τους, άλλοι όμως δυσφορούν κι άλλοι, είτε με πονηριά είτε με κρότο, δραπετεύουν. Αν συναντήσετε έναν τέτοιο, φρέσκο, δραπέτη στον δρόμο, δείξτε του ανυπόκριτη χαρά. Κι ας ξέρετε καλά και οι δυο σας ότι μόλις χθες έκοψε την κορδέλα μιας καινούριας παγίδας.

Συγγραφέας: Φίλιππος Παπαδημητρίου

Μικρές γλυκόπικρες ιστορίες σε μια συλλογή διηγημάτων όπου η μνήμη προβάλλεται με έντονα χρώματα στο παρόν. Ιστορίες αυτόνομες που χαρακτηρίζονται από λεπτοφυές χιούμορ και έχουν διάθεση πολιτικής σάτιρας. Διηγήματα για τον έρωτα, τη φιλία, την παρέα, τη συναναστροφή, την ενηλικίωση, την περιπλάνηση. Ο Φίλιππος Παπαδημητρίου γράφει για τις ψυχικές και κοινωνικές μεταπτώσεις των περισσότερων μεταπολεμικών γενεών.

Συγγραφέας: Σπύρος Μαζάνης-Φλώρα Κασσαβέτη, Εικονογράφηση Νίκη Λεωνίδου
Ένα ακόμη παραμύθι των Σπύρου Μαζάνη και Φλώρας Κασαβέτη που μιλάει στα μικρά παιδιά με γλώσσα απλή και μέσα από μια πολύ όμορφη εικονογράφηση για τις ιώσεις, τα συμπτώματά τους και τον τρόπο αντιμετώπισής τους.
Συγγραφέας: Ρακίνας
Μετάφραση: Ανδρέας Στάικος

Προσφορές