Ιωάννα Μενδρινού

Απόφοιτος του Τμήματος Νηπιαγωγών (Ε.Κ.Π.Α.), κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Σπουδών του Π.Τ.Δ.Ε., Ε.Κ.Π.Α. «Διδακτική Γλώσσας - Λογοτεχνία - Θέατρο και Εκπαίδευση» και Διδάκτωρ Θεατρολογίας με ειδίκευση στο θέατρο για ανήλικους θεατές. Εργάζεται από το 1992 ως νηπιαγωγός και από το 2018 ως Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Π.Ε. Δ΄ Αθηνών. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στα πεδία: θέατρο για ανήλικους θεατές, θέατρο στην εκπαίδευση, νεοελληνική και παγκόσμια δραματουργία, η τέχνη της εμψύχωσης, ιστορία και παιδική ηλικία στο θέατρο, κοινωνιοσημειωτική του θεάτρου, θέατρο και υγεία, θέατρο και ρητορική. Είναι συγγραφέας των βιβλίων: Με την αυλαία ανοιχτή (διδακτικής του θεάτρου) και Πράσινοι σκούφοι - Φούξια γατιά (λογοτεχνία για παιδιά), και εγκεκριμένων από το Υ.ΠΑΙ.Θ. προγραμμάτων ψυχοσυναισθηματικής υποστήριξης μαθητών όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων σε καταστάσεις κρίσεων, και δημοσιευμένων μελετών και άρθρων σε συλλογικούς τόμους, πρακτικά ελληνικών και διεθνών συνεδρίων και περιοδικών. Ασχολείται επαγγελματικά με τη θεατρική γραφή, τη σκηνοθεσία, την παραγωγή παραστάσεων από ομάδες παιδιών και εφήβων, το θέατρο κούκλας και την επιμόρφωση ενηλίκων σε θέματα θεατρικής παιδείας και αξιοποίησης του θεάτρου και της λογοτεχνίας στην εκπαίδευση και τη σχολική αγωγή υγείας. Είναι αντιπρόεδρος στο Ινστιτούτο Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας (Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.).
Από τις εκδόσεις Σοκόλη κυκλοφορεί η θεατρική διασκευή της για παιδιά του ομώνυμου παραμυθιού του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, Το έλατο. Επίσης, έχει επιμεληθεί το Παράρτημα για εκπαιδευτικούς στο βιβλίο των Φλώρας Κασαβέτη-Σπύρου Μαζάνη, Το πάρτι της κυρίας Ίωσης.
Παιδική Λογοτεχνία » Ιωάννα Μενδρινού » Έλληνες συγγραφείς
Συγγραφέας: Ιωάννα Μενδρινού
Το Έλατο, το κλασικό παραμύθι του Χ.Κ. Άντερσεν, αποδίδεται στην παρούσα έκδοση σε δύο θεατρικές εκδοχές, απευθυνόμενες η πρώτη σε παιδιά πρωτοσχολικής ηλικίας και η δεύτερη σε μεγαλύτερα παιδιά και εφήβους. Και στις δύο εκδοχές, επανεξετάζεται υπό διαφορετική αλλά αισιόδοξη (προ)οπτική το ζήτημα της ανθρώπινηςματαιοδοξίας. Πρόκειται για μια διακριτική υπενθύμιση των ουσιωδών αξιών, έναν ύμνο ευγνωμοσύνης στη φιλία, την ομορφιά, την αγάπη, τη σύνδεση και στο νοιάξιμο για τους άλλους. Για όλα όσα συνδέουν ευεργετικά τους ανθρώπους μεταξύ τους και σημαίνουν ευτυχία. Και οι δύο εκδοχές μπορούν να αξιοποιηθούν ποικιλοτρόπως από εκπαιδευτικούς, θεατροπαιδαγωγούς, ηθοποιούς και όσους ενδιαφέρονται για το θέατρο με παιδιά.
Έλληνες συγγραφείς» Ιωάννα Μενδρινού
8.48 7.63
-10%
νέο!
Παιδική Λογοτεχνία

Προσφορές