Ιωάννα Μενδρινού

Η Ιωάννα Μενδρινού είναι εκπαιδευτικός προσχολικής αγωγής, εκπαιδεύτρια ενηλίκων, θεατροπαιδαγωγός και συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας.
Είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος σπουδών «Διδακτική Γλώσσας-Λογοτεχνία-Θέατρο και Εκπαίδευση» και διδάκτωρ θεατρολογίας με ειδίκευση στο θέατρο για ανήλικους θεατές του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (Π.Τ.Δ.Ε.) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Διατελεί υπεύθυνη αγωγής υγείας και πολιτιστικών θεμάτων της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας. Διδάσκει στο Τμήμα Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας (2020-21, 2023) και στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (2021-22), ως ακαδημαϊκή υπότροφος. Το επιστημονικό της έργο επικεντρώνεται στα πεδία θέατρο για ανήλικους θεατές, θέατρο στην εκπαίδευση, σύγχρονο νεοελληνικό και παγκόσμιο θέατρο, θέατρο και αγωγή υγείας, ιστορία, ρητορική. Περιλαμβάνει τη συγγραφή δύο μονογραφιών (B. Brecht. Η Ποιητική της αποστασιοποίησης, εκδ. ΟΤΑΝ, 2021, και Με την αυλαία ανοιχτή, Αθήνα 2011), παιδικής λογοτεχνίας (Πράσινοι σκύλοι - Φούξια γατιά, εκδ. «Ατραπός», 2005), θεάτρου (Χ.Κρ. Άντερσεν, Το Έλατο, εκδ. Σοκόλη, 2022), δημοσιευμένων επιστημονικών μελετών και άρθρων σε συλλογικούς τόμους, πρακτικά ελληνικών και διεθνών συνεδρίων και περιοδικών, εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και την εποπτεία εφαρμογής τους. Συντονίζει βιωματικά θεατροπαιδαγωγικά εργαστήρια, και επιμελείται και σκηνοθετεί θεατρικές παραστάσεις για παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Επίσης, έχει επιμεληθεί το Παράρτημα για εκπαιδευτικούς στο βιβλίο των Φλώρας Κασαβέτη-Σπύρου Μαζάνη, Το πάρτι της κυρίας Ίωσης, εκδ. Σοκόλη.
Παιδική Λογοτεχνία » Ιωάννα Μενδρινού » Έλληνες συγγραφείς
Συγγραφέας: Ιωάννα Μενδρινού
ISBN: 978-960-637-064-9
Σελίδες: 48

Το Έλατοτο κλασικό παραμύθι του Χ.ΚΆντερσεν, αποδίδεται στην παρούσα έκδοση σε δύο θεατρικές εκδοχές, απευθυνόμενες η πρώτη σε παιδιά πρωτοσχολικής ηλικίας και η δεύτερη σε μεγαλύτερα παιδιά και εφήβουςΚαι στις δύο εκδοχές, επανεξετάζεται υπό διαφορετική αλλά αισιόδοξη (προ)οπτική το ζήτημα της ανθρώπινης ματαιοδοξίας. Πρόκειται για μια διακριτική υπενθύμιση των ουσιωδών αξιών, έναν ύμνο ευγνωμοσύνης στη φιλία, την ομορφιά, την αγάπη, τη σύνδεση και στο νοιάξιμο για τους άλλους. Για όλα όσα συνδέουν ευεργετικά τους ανθρώπους μεταξύ τους και σημαίνουν ευτυχίαΚαι οι δύο εκδοχές μπορούν να αξιοποιηθούν ποικιλοτρόπως από εκπαιδευτικούς, θεατροπαιδαγωγούς, ηθοποιούς και όσους ενδιαφέρονται για το θέατρο με παιδιά.
Έλληνες συγγραφείς» Ιωάννα Μενδρινού
8.48 7.63
-10%
νέο!
Παιδική Λογοτεχνία

Προσφορές