Κωνσταντίνος Οικονόμου

Ο Κωνσταντίνος Χ. Οικονόμου γεννήθηκε στην Αθήνα. Τελείωσε δημοτικό και γυμνάσιο στο Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών και λύκειο στο 1ο Ευρωπαϊκό Σχολείο Βρυξελλών. Σπούδασε Οικονομική και Περιφερειακή Ανάπτυξη στην Αθήνα και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο L.S.E. και στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, από όπου και έλαβε το διδακτορικό του. Είναι Σύμβουλος στο ΑΣΕΠ και διδάσκει στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ παλαιότερα δίδαξε στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Έχει πλούσιο επιστημονικό έργο (έρευνες, μελέτες, δημοσιευμένα άρθρα) και έχει λάβει ορισμένα βραβεία και τιμητικές διακρίσεις. Έχει εκδώσει δυο αξιόλογα επιστημονικά βιβλία. Το πρώτο βιβλίο του με τίτλο “Funding the Greek Crisis: The European Union, Cohesion Policies, and the Great Recession” εκδόθηκε το 2018 από τον εκδοτικό οίκο Elsevier, στην σειρά “Academic Press” και αναφέρεται στην μεγάλη κρίση της ελληνικής οικονομίας. Από τις εκδόσεις «Κέρκυρα» κυκλοφορεί το δεύτερο βιβλίο του που αναφέρεται στην αξιολόγηση των αναπτυξιακών νόμων της Ελλάδας διαχρονικά.

Με την ποίηση και τη λογοτεχνία γενικότερα ασχολήθηκε με ιδιαίτερη αγάπη από τα μαθητικά του χρόνια και συνεχίζει, ξεκλέβοντας λίγο χρόνο από τις πολύπλευρες ασχολίες του. Η πρώτη ποιητική του συλλογή με τίτλο Δεύτερη Άρνηση εκδόθηκε το 2003 από τον εκδοτικό οίκο «Εκάτη».

Από τις εκδόσεις Σοκόλη κυκλοφορεί η ποιητική του συλλογή Πρωινά Ανάλεκτα.

Ελληνική Ποίηση » Κωνσταντίνος Οικονόμου » Έλληνες συγγραφείς
Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Οικονόμου
ISBN: 978-960-637-061-8
Ένα απάνθισμα ποιημάτων που αναφέρονται σε πολλά θέματα, όπως την μεγάλη κρίση, την πατρίδα, την ιστορία των Ελλήνων, το Ελληνικό στοιχείο και το τι είναι τελικά Ελληνικό, την αγάπη σε πολλές μορφές της, την εμπορία της ελπίδας των μεταναστών, το μίσος του πολέμου, την ψυχή, το ανθρώπινο μέγεθος και αρκετά άλλα. Η ματιά του συγγραφέα διεισδύει σε όλα αυτά ποικιλοτρόπως, εκφράζοντας σκέψεις, συναισθήματα και προβληματισμούς για την εποχή του, για τα ανθρωπίνως δυνατά και για τις γενιές που φεύγουν, την μνήμη των οποίων θέλει να διατηρήσει ζωντανή. Το βιβλίο αυτό προβάλλει μια θέαση των Ελλήνων και της Ελλάδας, με πρίσμα την ιστορία τους αλλά και τη ζοφερή πραγματικότητα και αναμοχλεύει, αναδεικνύει και συνέχει έναν κόσμο που υπερέχει και έχει αναδειχθεί μέσα από την ιστορία αυτού του λαού: τον κόσμο του πνεύματος, των ιδεών, των αξιών και κυρίως της αγάπης, της ψυχής και των πολυδύναμων ψυχικών αποθεμάτων τόσο του ίδιου του λαού όσο και όσων αγάπησαν και αγαπούν την Ελλάδα ως έννοια, ως πολυδύναμη και σύνθετη ταυτότητα, ως οικουμενική και διαχρονική ύπαρξη, ως πνευματική παρακαταθήκη και ως δημιούργημα Θεού κι ανθρώπου.
Έλληνες συγγραφείς» Κωνσταντίνος Οικονόμου
9.54 8.58
-10%
Ελληνική Ποίηση

Προσφορές