Μαρία Κοκκίνου-Κλάδη

H Μαρία Κοκκίνου-Κλάδη είναι Διδάκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου. Ερευνήτρια στο Εργαστήριο Πειραματικής και Εφαρμοσμένης Ανάλυσης Συμπεριφοράς του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και διδάσκουσα στο πρόγραμμα του ΚΕΔΙΒΙΜ του Παντείου Πανεπιστημίου «Ανάλυση Συμπεριφοράς». Έχει σπουδάσει Ψυχολογία στις Ηνωμένες Πολιτείες (Bachelor of Science), Ειδική Αγωγή στης Ηνωμένες Πολιτείες (Master of Science) και ολοκλήρωσε το διδακτορικό της στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου αναγορεύτηκε Διδάκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου το 2008. Επίσης, έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου και έχει ολοκληρώσει μεταδιδακτορική έρευνα στην Κλινική Ψυχολογία στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Εργάζεται στον χώρο της ψυχικής υγείας και της εκπαίδευσης για 35 χρόνια, όπου εφαρμόζει τις αρχές της Ανάλυσης Συμπεριφοράς. Έχει γράψει τα βιβλία: Ένα παιδί δυο πατρίδες, Λίγο πριν τα 18, 50 λόγοι που θα ήθελα να είμαι άντρας, Γυναίκα με παιδί και αυτοκίνητο κ.ά. Από τις εκδόσεις Σοκόλη κυκλοφορεί το βιβλίο της Πώς να γίνετε κακοί γονείς με καλές προθέσεις.

Ψυχολογία » Μαρία Κοκκίνου-Κλάδη » Έλληνες συγγραφείς
Συγγραφέας: Μαρία Κοκκίνου-Κλάδη
ISBN: 978-960-637-065-6
Στο βιβλίο αυτό, η Δρ Μαρία Κοκκίνου-Κλάδη προτείνει κάποιες σαφείς, βασικές αρχές διαμόρφωσης της συμπεριφοράς που προέκυψαν και εξετάστηκαν σε πειραματικά εργαστήρια, σε σχολεία και σε κλινικές ανά τον κόσμο. Οι βασικές αυτές αρχές μπορούν να λειτουργήσουν είτε αποτρεπτικά όσον αφορά την εμφάνιση ενός ευρέος φάσματος προβλημάτων που αφορούν τη συμπεριφορά των παιδιών, είτε να βοηθήσουν στην επίλυσή τους.
Πιο συγκεκριμένα, σε αυτό το βιβλίο θα διαβάσετε ότι:
Η τιμωρία δεν είναι πειθαρχία
Η επίπληξη μπορεί να αυξήσει τη συχνότητα μιας ανεπιθύμητης συμπεριφοράς
Το παιδί δεν γίνεται ανεξάρτητο αν το σκληραγωγείς
Υπάρχει τρόπος να ελέγχεις το παιδί σου, χωρίς την επιβολή τιμωρίας
Τα λάθη δεν πρέπει να τιμωρούνται
Η αποτυχία είναι μέρος της επιτυχίας
Ένα βιβλίο σύμμαχος για γονείς και εκπαιδευτικούς που ασχολούνται με τη διαπαιδαγώγηση παιδιών ηλικίας από το προνήπιο μέχρι την εφηβεία.
Πρόλογος: Ρόμπερτ Μέλλον, Διευθυντής Εργαστηρίου Πειραματικής και Εφαρμοσμένης Ανάλυσης Συμπεριφοράς του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.
Έλληνες συγγραφείς» Μαρία Κοκκίνου-Κλάδη
10.60 9.54
-10%
Ψυχολογία

Προσφορές