Ευγενία Μαραγκού

Η Ευγενία Μαραγκού είναι απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου (Τμήμα Πολιτικών Επιστημών), της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής «Θεμέλιο», του Τμήματος Θεατρολογίας του ΕΚΠΑ και κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος σπουδών «Ελληνικό και Παγκόσμιο Θέατρο – Δραματουργία, Παράσταση, Εκπαίδευση». Ως ηθοποιός, έχει συνεργαστεί με πληθώρα ιδιωτικών και κρατικών θεατρικών οργανισμών. Επίσης, ως βασικό μέλος της παιδικής σκηνής του Θεάτρου Φούρνος, ανέλαβε τη θεατρική διασκευή-σκηνοθεσία της Αργοναυτικής εκστρατείας και του Γενναίου ραφτάκου, όπως και την προσαρμογή διαλόγων στο έργο Μήλα, ζάχαρη, κανέλα. Έχει εργαστεί ως σεναριογράφος και βοηθός σκηνοθέτη επί σειρά ετών για πλήθος ντοκιμαντέρ πολιτιστικού, οικολογικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου με προβολή σε διεθνή φεστιβάλ και στη δημόσια και την ιδιωτική τηλεόραση.
Ως θεατρολόγος, έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, σε συνεργασία με καλλιτεχνικούς και εκπαιδευτικούς φορείς (Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ΙΕΠ, ΕΚΠΑ κλπ.), ενώ παρείχε επικουρικό διδακτικό έργο στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ ως ακαδημαϊκή υπότροφος (2021-2022). Θεατρικά της έργα για ενήλικες έχουν παρουσιαστεί στο κοινό και έχουν βραβευτεί από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών. Επίσης, έχει λάβει Κρατικό Έπαινο για το θεατρικό έργο της για παιδιά Η μάχη της κασετίνας (εκδ. Σοκόλη, Αθήνα 2020). Από τις εκδόσεις Σοκόλη κυκλοφορεί επίσης η θεατρική της διασκευή για παιδιά Αριστοφάνης. Βάτραχοι.
Παιδική Λογοτεχνία » Ευγενία Μαραγκού » Έλληνες συγγραφείς
Συγγραφέας: Ευγενία Μαραγκού
ISBN: 978-960-637-033-5
Κρατικός Έπαινος Θεατρικού Έργου για Παιδιά 2016
Έλληνες συγγραφείς» Ευγενία Μαραγκού
8.48 7.63
-10%
Παιδική Λογοτεχνία
Συγγραφέας: Αριστοφάνης
ISBN: 978-960-637-081-6
Σελίδες 64   Οι μεγάλοι τραγικοί ποιητές, o Αισχύλος, ο Ευριπίδης και ο Σοφοκλής, είναι πλέον στον Κάτω Κόσμο. Ο θεός του θεάτρου, ο Διόνυσος, είναι απογοητευμένος και θυμωμένος με τους νέους τραγικούς ποιητές, γιατί δεν γράφουν ποιοτικό θέατρο. Το ίδιο μάλλον πιστεύουν και οι θεατές. Έτσι ο Διόνυσος αποφασίζει να πάει στον Κάτω Κόσμο, παρέα με τον δούλο του Ξανθία, και να φέρουν πίσω στην Αθήνα τον Ευριπίδη. Προηγουμένως όμως πρέπει να συμβουλευθούν τον Ηρακλή, ο οποίος έχει ήδη πάει και έχει γυρίσει από τον Κάτω Κόσμο. Στο ταξίδι τους, συναντούν τον Χάροντα, τον Χορό των Βατράχων και τον Αιακό. Και, όταν φτάνουν στον προορισμό τους, ανακαλύπτουν ότι έχει ξεσπάσει μεγάλος καβγάς ανάμεσα στον Αισχύλο και τον Ευριπίδη για το ποιος είναι ο καλύτερος. Η μόνη λύση είναι να γίνει ένας δραματικός αγώνας μεταξύ τους, με τον Διόνυσο κριτή! Και όποιος νικήσει, θα επιστρέψει μαζί τους στον Πάνω Κόσμο.
Έλληνες συγγραφείς» Ευγενία Μαραγκού
9.54 8.59
-10%
Παιδική Λογοτεχνία

Προσφορές