Ευγενία Μαραγκού

Η Ευγενία Μαραγκού είναι απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου, της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής «Θεμέλιο», του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος σπουδών «Ελληνικό και Παγκόσμιο Θέατρο – Δραματουργία, Παράσταση, Εκπαίδευση» και τελειόφοιτη του ΠΜΣ «Πολιτισμικές και Κινηματογραφικές Σπουδές» στο τμήμα ΕΜΜΕ του ΕΚΠΑ.
Είναι βασικό στέλεχος της Παιδικής Σκηνής του Θεάτρου Φούρνος. Έχει γράψει, έχει σκηνοθετήσει και έχει παίξει σε θεατρικά έργα για παιδιά, συνεργαζόμενη με πληθώρα ιδιωτικών και κρατικών θεατρικών οργανισμών. Επίσης, έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως σεναριογράφος και βοηθός σκηνοθέτη σε πλήθος ντοκιμαντέρ ιστορικού, πολιτιστικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου.
Ως θεατρολόγος, εργάζεται στην άτυπη και τυπική εκπαίδευση, και έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με καλλιτεχνικούς και εκπαιδευτικούς φορείς (Ίδρυμα Νιάρχος, ΙΕΠ, ΕΚΠΑ, Θέατρο Φούρνος κλπ.), ενώ παρείχε επικουρικό διδακτικό έργο στο Tμήμα Θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ ως ακαδημαϊκή υπότροφος (2021-2022).
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στο θέατρο για ανήλικους θεατές, το αρχαίο θέατρο, το σύγχρονο νεοελληνικό και το παγκόσμιο θέατρο, με ανακοινώσεις σε συνέδρια και δημοσιεύσεις μελετών και άρθρων σε επιστημονική περιοδικά σε συλλογικούς τόμους και πρακτικά συνεδρίων.
Θεατρικά της έργα για ενήλικους θεατές έχουν παρουσιαστεί στο κοινό και έχουν βραβευτεί από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, ενώ έχει λάβει Κρατικό Έπαινο για το θεατρικό έργο για παιδιά Η μάχη της κασετίνας (εκδόσεις Σοκόλη). Από τις Εκδόσεις Σοκόλη κυκλοφορεί και η θεατρική της διασκευή για παιδιά και εφήβους των Βατράχων του Αριστοφάνη.
Παιδική Λογοτεχνία » Ευγενία Μαραγκού » Έλληνες συγγραφείς
Συγγραφέας: Ευγενία Μαραγκού
ISBN: 978-960-637-033-5
Κρατικός Έπαινος Θεατρικού Έργου για Παιδιά 2016
Έλληνες συγγραφείς» Ευγενία Μαραγκού
8.48 7.63
-10%
Παιδική Λογοτεχνία
Συγγραφέας: Αριστοφάνης
ISBN: 978-960-637-099-1
Θεατρική Διασκευή για παιδιά-εφήβους: Ευγενία Μαραγκού
 
Σελ. 64
Έλληνες συγγραφείς» Ευγενία Μαραγκού
9.54 8.59
-10%
νέο!
Παιδική Λογοτεχνία
Συγγραφέας: Αριστοφάνης
ISBN: 978-960-637-081-6
Σελίδες 64
 
Οι μεγάλοι τραγικοί ποιητές, o Αισχύλος, ο Ευριπίδης και ο Σοφοκλής, είναι πλέον στον Κάτω Κόσμο. Ο θεός του θεάτρου, ο Διόνυσος, είναι απογοητευμένος και θυμωμένος με τους νέους τραγικούς ποιητές, γιατί δεν γράφουν ποιοτικό θέατρο. Το ίδιο μάλλον πιστεύουν και οι θεατές. Έτσι ο Διόνυσος αποφασίζει να πάει στον Κάτω Κόσμο, παρέα με τον δούλο του Ξανθία, και να φέρουν πίσω στην Αθήνα τον Ευριπίδη. Προηγουμένως όμως πρέπει να συμβουλευθούν τον Ηρακλή, ο οποίος έχει ήδη πάει και έχει γυρίσει από τον Κάτω Κόσμο. Στο ταξίδι τους, συναντούν τον Χάροντα, τον Χορό των Βατράχων και τον Αιακό. Και, όταν φτάνουν στον προορισμό τους, ανακαλύπτουν ότι έχει ξεσπάσει μεγάλος καβγάς ανάμεσα στον Αισχύλο και τον Ευριπίδη για το ποιος είναι ο καλύτερος. Η μόνη λύση είναι να γίνει ένας δραματικός αγώνας μεταξύ τους, με τον Διόνυσο κριτή! Και όποιος νικήσει, θα επιστρέψει μαζί τους στον Πάνω Κόσμο.
Έλληνες συγγραφείς» Ευγενία Μαραγκού
9.54 8.59
-10%
Παιδική Λογοτεχνία

Προσφορές