Η Ρίνα αποφασίζει να μιλήσει
Ελένη Δασκαλάκη
ISBN: 978-960-637-007-6
Σελίδες: 56
Συγγραφέας: Ελένη Δασκαλάκη
Ένα παραμύθι για την εκπαίδευση των παιδιών στην πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης
Πρόλογος: Θάνος Ασκητής
Παράρτημα για γονείς: Άννα-Μαρία Κυριακοπούλου
Παράρτημα για εκπαιδευτικούς: Νάντια Κουρμούση
Έλληνες συγγραφείς» Ελένη Δασκαλάκη

Η Ρίνα είναι μια χαρούμενη μικρή αστερίας που ζει στον βυθό της θάλασσας στην ήσυχη γειτονιά των κοραλλιών.  Μια μέρα, η μαμά τη στέλνει στο σπίτι της γειτόνισσάς τους, της κυρίας Αχινού, για να ζητήσει μαργαριταράκια για το κέικ που φτιάχνει. Η φιλική κυρία Αχινού όμως απουσιάζει και στο σπίτι είναι μόνο ο κύριος Αχινός. Η συμπεριφορά του ξαφνιάζει τη μικρή Ρίνα και την κάνει να νιώθει άσχημα, σαν να είναι άρρωστη, χωρίς όμως να ξέρει γιατί της συμβαίνει αυτό. Όταν η Ρίνα αποφασίζει να μιλήσει στη μαμά της, νιώθει ξαλαφρωμένη, σαν ένας θαλάσσιος ελέφαντας να φεύγει από το στήθος της.

Και τώρα ξέρει πως υπάρχουν πράγματα που μπορεί να κάνει η ίδια για να προστατεύσει τον εαυτό της, αλλά και πως έχει στο πλάι της ανθρώπους έτοιμους να τη βοηθήσουν. 


Το παραμύθι «Η Ρίνα αποφασίζει να μιλήσει» είναι ένα παραμύθι που με φιλική αφήγηση και τρυφερή εικονογράφηση αγγίζει ένα δύσκολο θέμα, που αποτελεί δυστυχώς μια από τις μάστιγες της σημερινής κοινωνίας: τη σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση των παιδιών, από τη νηπιακή μέχρι και τη μεγαλύτερη ηλικία.

Από 4 ετών

10.60 9.54
Παραγγελία    
-10%

Προσφορές