Βασιλικός
Δήμητρα Βαμβακάρη
ISBN: 978-960-637-000-7
Σελίδες: 48
Συγγραφέας: Δήμητρα Βαμβακάρη
Έλληνες συγγραφείς» Δήμητρα Βαμβακάρη

Η πρώτη διασκευή για παιδιά του Βασιλικού του Αντωνίου Μάτεσι από τη Δήμητρα Βαμβακάρη. Αρλεκίνοι και μάσκαρες ξετυλίγουν την ιστορία αγάπης του Φιλιππάκη και της Γαρουφαλιάς. Ο αυστηρός Δάρειος Ρονκάλας, πατέρας της Γαρουφαλιάς, αρνείται να παντρέψει την κόρη του με έναν γαμπρό από τα «κατώτερα σπίτια», γιατί πιστεύει ότι εποφθαλμιά την περιουσία της. Είναι μάλιστα έτοιμος να υπερασπιστεί το όνομα της οικογένειάς του με κάθε τίμημα. Ωστόσο, μέσα από μια σειρά απρόβλεπτων εξελίξεων, ο Ρονκάλας αναγκάζεται να δεχτεί τον Φιλιππάκη ως γαμπρό του.

Το ηθογραφικό, κοινωνικό δράμα Βασιλικός, ένα έργο ορόσημο στην ελληνική δραματουργία, μεταμορφώνεται σε καρναβαλική, επτανησιακή γιορτή, όπου ο Γερο-Νικόλας από τη Σμύρνη, άρχοντες και ποπολάροι, αρλεκίνοι και μάσκαρες μάς ταξιδεύουν στη βενετοκρατούμενη Ζάκυνθο του 1712.

Το έργο διανθίζεται με προτεινόμενες μουσικές και κλείνει με ένα Παράρτημα για τους Εκπαιδευτικούς με προτεινόμενους αυτοσχεδιασμούς για το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής, καθώς και Ελληνική και Ξένη Βιβλιογραφία γύρω από το Θέατρο.

Η Δήμητρα Βαμβακάρη έχει σπουδάσει στο Τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ, στη Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου και είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στη Φιλοσοφική Αθηνών και στο Πρόγραμμα «Ελληνικό και Παγκόσμιο θέατρο: Δραματουργία, Παράσταση, Εκπαίδευση». Εργάζεται στο θέατρο από το 2006, ενώ από το 2012 διδάσκει Θεατρική Αγωγή στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Ο Βασιλικός είναι η πρώτη της διασκευή για παιδικό θέατρο.

8.48 7.63
Παραγγελία    
-10%

Προσφορές