ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΡΑΦΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ: 3 ΜΗΝΕΣ

ΚΟΣΤΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ: 120 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ

ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ: 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 

Υπάρχει και η δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης μέσω zoom.

Για δηλώσεις συμμετοχής, στο mail: mari@sokolis.gr ή στα τηλέφωνα 2103805520 / 2103822732.

Το σεμινάριο Συγγραφής Θεατρικού Έργου για Παιδιά με την Ευγενία Μαραγκού απευθύνεται σε όλους όσοι επιθυμούν να καλλιεργήσουν τη συγγραφική τους ικανότητα, να έρθουν σε επαφή με τη διαδικασία συγγραφής σκηνών και ολοκληρωμένων θεατρικών έργων που να απευθύνονται σε παιδιά ή να παίζονται από παιδιά.

Στόχος η γνωριμία και εξοικείωση με τεχνικές και η ενθάρρυνση συγγραφής είτε πρωτότυπου κειμένου ή διασκευής υπάρχοντος θεατρικού έργου.

Το σεμινάριο θα έχει πρακτικό χαρακτήρα, και μαζί με τις ασκήσεις επί χάρτου οι συμμετέχοντες, θα ασκούνται επίσης στη μελέτη αποσπασμάτων από γνωστά θεατρικά έργα προκειμένου να αναγνωρίζουν την εφαρμογή των όσων διδάσκονται.

Ορισμένα από τα θέματα που θα μελετηθούν είναι:

Θέατρο για παιδιά - Θέατρο από παιδιά

Θεατρικό έργο για ενήλικες - Θεατρικό έργο για ανήλικους, ομοιότητες και διαφορές

Συγγραφή πρωτότυπου θεατρικού έργου - Διασκευή

Ο θεατρικός λόγος ως προφορικός λόγος

Θεματικοί άξονες - Υπόθεση - Διάλογος - Ρυθμός

Θεατρικός τόπος και χρόνος

Δραματική δομή

Ανάπτυξη ρόλων - αλληλεπίδραση δραματικών ηρώων - συνέπεια χαρακτήρων

Ύφος - τρόπος - εξέλιξη μύθου - δράση - ήρωας

Από τη σκαλέτα στο θεατρικό κείμενο και από το κείμενο στη θεατρική ή τη σχολική σκηνή

Βιογραφικό Ευγενίας Μαραγκού
Είναι απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου, της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής Θεμέλιο, του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος σπουδών «Ελληνικό και Παγκόσμιο Θέατρο-Δραματουργία, Παράσταση, Εκπαίδευση», με κατεύθυνση «Διδακτική του Θεάτρου» του ίδιου τμήματος. Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με πληθώρα ιδιωτικών και κρατικών θεατρικών οργανισμών. Είναι βασικό μέλος της παιδικής σκηνής του Θεάτρου Φούρνος, και έχει διασκευάσει και σκηνοθετήσει παραστάσεις. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως σεναριογράφος και βοηθός σκηνοθέτη για πλήθος ταινιών ντοκιμαντέρ. Ως θεατρολόγος εργάζεται στην άτυπη και τυπική εκπαίδευση, έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει εκπαιδευτικά προγράμματα σε μαθητές σε συνεργασία με καλλιτεχνικούς και εκπαιδευτικούς φορείς (Ίδρυμα Νιάρχος, Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, ΕΚΠΑ, Θέατρο Φούρνος κλπ.) ενώ παρείχε επικουρικό διδακτικό έργο στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ ως ακαδημαϊκή υπότροφος (2021-2022). Θεατρικά της έργα για ενήλικες και ανήλικους θεατές έχουν παρασταθεί και έχουν βραβευτεί από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, ενώ έχει λάβει Κρατικό Έπαινο για το θεατρικό έργο για παιδιά «Η Μάχη της Κασετίνας» (εκδόσεις Σοκόλη). Από τις εκδόσεις Σοκόλη κυκλοφόρησαν πρόσφατα οι «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη σε δική της θεατρική διασκευή για παιδιά.

Προσφορές